Aiemmin kuuluttelimme edamamen (eli tuoreiden soijapapujen) käyttötarkoitusten perään, ja saimmekin mukavasti vinkkejä. Tofu for two-blogista löytyi sitten sattumalta edamame-avokado-keitto, jota nyt avokadon kypsyttyä kokeilimme. Mainiota, sanoisin! Myös Santtu veti keittoa napaan ansiokkaasti, vaikka aluksi vierastikin edamamea. Mutta mitäs sitä nyt vierastamaan, sen verran mieto ja hellä edamamen maku on. Tofu for two-blogiin kannattaa muuten tutustua jos ei ole jo niin tehnyt, siellä on paljon kauniita kuvia ja kiinnostavia reseptejä.



Edamame-avokado-keitto ruiskrutongeilla
2-3 hlölle

1 sipuli
2 tl oliiviöljyä
5 dl tuoreita pakastettuja ja valmiiksi kuorittuja soijapapuja (saa aasialaiskaupoista)
5 dl vettä
vajaa kasvisliemikuutio
(2 rkl kuivaa sherryä)
(mausteita)
1 kypsä avokado
2 palaa realia tms.
oliiviöljyä

Hienonna sipuli. Kuullota sipuli kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää loput aineet avokadoa ja realia lukuun ottamatta. Anna keiton porista viitisen minuuttia, ja tee samalla krutongit. Poista leivistä reunat ja kuutioi loput palat. Paistele kaikki palat oliiviöljyssä kunnes ne rapeutuvat. (Pitkätkin reunapalat kannattaa paistaa, koska niitä on mukava napostella vaikkei keiton päälle pistäisikään:)) Kun keitto on porissut aikansa, jäähdytä sitä hetki. Pilko avokado ja tiputa varovasti keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoile krutonkien kera.