Meillä oli kassillinen raparperia, ja vain yksi ilta aikaa käyttää se, joten tarvittiin ovela suunnitelma. Suunnitelma kuului näin: Tehdään raparperipiirakkaa heti syötäväksi, ja pakastimeen raparperimuffineita teehetkiä varten. Kaikeksi onneksi raparperia oli niin paljon, että saimme vielä pari purkkia raparperihilloakin!

Raparperi(omena)muffinit

20kpl

2 dl kaurahiutaleita

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl kanelia

75 g leivontaan sopivaa margista

2 munaa

1 1/2  dl maustamatonta jogurttia (tai hieman vähemmän maitoa)

2 dl omenasosetta

3 vartta raparperia + sokeria

Aloita raparpereista. Kuori raparpereista ohut kerros pois, pilko parin sentin paloihin, ja laita kattilaan. Laita kattilaan pari ruokalusikallista vettä + vajaa puoli desiä sokeria, ja pehmitä raparpereja liedellä. Siirrä kattila pois liedeltä, kun raparperit ovat selkeästi pehmenneet, mutta eivät vielä mössöä.

Tee tämän jälkeen taikina. Sekoita kuivat aineet yhdessä, ja muut aineet (paitsi raparperi) toisessa kipossa.  Kaada neste vähitellen kuiviin aineisiin ja sekoita. Lisää lopuksi noin puolet raparpereista.

Laita taikina muffinivuokiin, ja pistä kuhunkin vuokaan pari raparperin palaa. Paista 200C noin 20min.

Muffineista tuli hyvän makuisia, mutta jäi kyllä kehitettävääkin: Vaikka muffinit kohosivat ihan hyvin uunissa, lässähtivät ne lopuksi. Hmm..