Nyt on niin rumaa ruokaa, ettei sitä ehkä pitäisi postata. Mutta kun maku on mainio, postaan silläkin uhalla, että kauhistutte näkemästänne ikiajoiksi. Teimme nimittäin sieni-makaronilaatikkoa Hesarin Ruoka-palstan ohjeella.
Hesari on julkaissut vinon pinon vanhoja Ruokatorstain reseptejä netissä. Palvelu on loistava, sillä irti revityt artikkelit tuppaavat aina jossain vaiheessa katoamaan mystisesti. Palvelun ainoa miinus on kuvien puuttuminen vanhoissa artikkeleissa.
Sieni-makaronilaatikko
3 dl kuivattuja suppilovahveroita (meillä oli nelisen desiä valmiiksi paistettuja suppiksia)
puolikas kesäkurpitsa (ei ollut alkuperäisohjeessa)
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
500 g paseerattua tomaattia
suolaa, mustapippuria
400 g tummaa makaronia
2 munaa
6 dl maitoa
voita/margariinia
raastettua parmesaania
Murenna kuivatut sienet ja liota niukassa vedessä 10 minuuttia. Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota ne öljyssä. Lisää pannuun pilkotut kesäkurpitsat ja sienet nesteineen. Paista hetki ja lisää tomaattikastike. Huuhdo tomaattipurkki desillä vettä ja lisää neste pannuun. Keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä makaronit suolatussa vedessä. Sekoita munat ja maito keskenään, lisää suolaa. Sekoita makaronit tomaattikastikkeeseen. Laita seos voideltuun vuokaan. Kaada päälle munamaito. Sekoita ja laita pinnalle muutama voinokare.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasossa 30 minuuttia, lisää pinnalle parmesaania. Paista vielä 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Tarjoile halutessasi basilikan tai ketsupin kanssa.