Kasvispihveistä tulee helposti joko mössöisiä tai raakoja riippuen raaka-aineiden koosta ja käsittelystä. Alla olevat pihvit päätyivät ensimmäiseen kategoriaan, kun seurasimme tarkkaan Glorian Ruoka&Viini-lehdessä ollutta ohjetta. Siinä ohjeistettiin hienontamaan ainekset monitoimikoneessa/sauvasekoittimella, kun omaan makuun olisi riittänyt huomattavasti karkeampikin rakenne. Maku oli kuitenkin hyvä, eli kehittämiskelpoinen ohje!

Porkkana-cashewpihvit
(n. 12 kpl)

500 g porkkanoita
1 dl cashewpähkinöitä
2 rlk ananas- tai appelsiinimehua
2 kananmunaa
2 dl hienonnettuja yrttejä (esim. persilja, ruohosipuli, basilika)
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
2-4 rlk vehnäjauhoja tai korppujauhoja
öljyä ja voita paistamiseen


Mittaa cashewpähkinät ja mehu kulhoon ja anna liota 5 minuuttia. Pilko pähkinät mahdollisimman pieneksi. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista koe-erä pannulla. Lisää tarpeen mukaan kananmunaa tai vehnäjauhoja.