Tämä salaatti hurmasi minut jo aikoja sitten pelkällä nimellään ja kuvallaan Christine McFaddenin Kansainvälisiä kasvisherkkuja-kirjassa, mutta vasta nyt tiedän, miltä salaatti oikeasti maistuu. Hurmaavalta! Salaatti on aika erilaista kuin meidän salaattimme yleensä, mutta tarvitseekos sitä nyt aina samanlaista ruokaa valmistaa. Meillä ei ole hasselpähkinäöljyä, joten soseutimme kastikkeeseen kokonaisia hasselpähkinöitä. Lopputuloksessa tämä vaikutti ainakin ulkonäköön, sillä salaattikastikkeestamme tuli aika sakeaa. Tätä salaattia kannattaa kokeilla!Villiriisi-hasselpähkinäsalaatti

Salaattiin
erilaisia salaatteja
villiriisiä
(laakerinlehti, appelsiininkuoren suikale, suolaa)
kokonaisia hasselpähkinöitä (kuorittuja tai kuorimattomia)
vihreitä papuja (tuoreet ovat buenissimo, mutta pakastetuillakin pärjää)
pakasteherneitä tai kuorittua pakaste-edamamea (meillä oli edamamea)
tuoretta timjamia

Salaattikastikkeeseen
hasselpähkinäöljyä tai hasselpähkinöitä
appelsiinimehua
omenaviinietikkaa
öljyä
suolaa
pippuria
sokeria
(vettä)

Keitä villiriisi kypsäksi laakerinlehdellä, appelsiininkuoren suikaleella ja suolalla maustetussa vedessä.  Valuta riisi ja poista laakerinlehti ja appelsiininkuori. (Meillä villiriisi oli jo aikoja sitten keitetty ja pakastettu, joten emme käyttäneet näitä mausteita.)

Paahda hasselpähkinät pannulla tai uunissa (180C n.5-10min). Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Jos löysit tuoreita papuja, höyrytä ne ja edamame/herneet kypsiksi. Muussa tapauksessa kuumenna pakastetut kasvikset mikrossa.

Tee salaattikastike ja sekoita siihen villiriisi, pavut, edamame ja timjami. Kaada riisi-papusekoitus salaattipedin päälle. Ripottele päälle hasselpähkinät ja nauti!