Kotiviljelijöiden kesäkurpitsakausi alkaa olla kiivaimmillaan, ja meillekin on kantautunut useampi pullukkainen kesäkurpitsa. Peston ja keiton jälkeen päätin kokeilla kesäkurpitsan marinoimista. Netissä pyörivät ohjeet vaikuttavat jakautuvan kahteen kategoriaan: toisissa ohjeissa kesäkurpitsat paistetaan aluksi pannulla, ja toisissa ne marinoidaan raakana. Minä päädyin paistamiseen, sillä ajattelin marinadin imeytyvän paistettuihin viipaleisiin paremmin. Marinoin viipaleita lähes vuorokauden, ja kesäkurpitsoista tulikin reilun mausteisia.

Marinoidut kesäkurpitsat kuulostavat tapasainekselta, mutta me käytimme suurimman osan viipaleista salaattiin. Meidän salaattiimme tuli marinoitujen kesäkurpitsoiden lisäksi paahdettuja cashewpähkinöitä, rucolaa, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja salaatteja.

1251215043_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marinoidut kesäkurpitsat

kesäkurpitsaa

valkosipulia

mustapippuria

suolaa

kuivattuja yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa, hitunen timjamia)

(valkoista) balsamicoa

oliiviöljyä

Siivuta kesäkurpitsat. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista kesäkurpitsaviipaleita sen verran, että ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Siirrä kesäkurpitsat syvälle lautaselle tai kulhoon. Murskaa valkosipulia (noin 1 kynsi per kesäkurpitsa). Sekoita kesäkurpitsoihin valkosipuli, mustapippuri, suola ja yrtit. Sekoita joukkoon balsamicoa ja oliiviöljyä sen verran, että pohjalla on reilu kerros nestettä. Anna maustua vähintään parin tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Sekoita kesäkurpitsoita muutaman kerran maustumisen aikana. Tarjoile esimerkiksi tapaksena, salaatissa tai leivän päällä.