Kokeilimme uudesta keittokirjasta ensimmäisenä aiolia. Aiolihan on valkosipulimajoneesimainen kastike, ja sitä sopii käyttää esimerkiksi ketsuppisten lohkoperunoiden dippailuun. Alla olevalla ohjeella aiolista tuli aika stydiä, syy voi tosin olla vääränlaisessa oliiviöljyssä. Eli: kun teet aiolia, panosta hyvään öljyyn! Ja tosiaan, stydiä tavaraa kuluu vähemmän, joten ohjeen voi hyvin puolittaa.

1287098.jpg

Aioli
kolmisen desiä

3 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
4 tl sitruunamehua
2-2,5 dl oliiviöljyä
valkopippuria
suolaa

Murskaa/hienonna valkosipulinkynnet. Vispaa joukkoon keltuaiset ja puolet sitruunamehusta. Kun seos on kermainen, lisää oliiviöljyä teelusikallinen kerrallaan samalla reippaasti sekoittaen. Varo laittamasta liikaa öljyä kerralla (etenkin alussa on tärkeää pysyä pienissä määrissä), ettei seos juoksetu. Sekoita lopuksi joukkoon loput sitruunamehusta sekä valkopippuria ja suolaa.