Testattu on: lauantai kannattaa aloittaa seuraavasti. Hyräile "Voiko ihanammin päivä enää alkaa", nauti auringonpaisteesta ja  syö aamiaiseksi tuoretta sämpylää. Tuoretta sämpylää saa tosi kätevästi, kun tekee sämpylätaikinan jo illalla valmiiksi ja pistää sen jääkaappiin. Aamulla ei sitten tarvitse kuin ottaa sämpylät lämpiämään ja paistaa ne uunissa. Ohje on Saara Törmän Saa vaivata-kirjasta.

Kymmenen sämpylää aamuksi illalla

½ pss kuivahiivaa (tai ¼ pkt hiivaa)
3 dl kylmää maitoa (tai kasvismaitoa tai vettä)
1 rkl öljyä
1,5 tl suolaa (me laitoimme reilusti vähemmän!)
1 rkl hunajaa (tai siirappia)
1 dl kaurahiutaleita
6,5 dl hiivaleipäjauhoja

Mittaa, mahtuuko hyllylle uunipelti. Jos ei mahdu, mittaile, mahtuisiko joku muu vastaava alusta, esimerkiksi leikkuulauta. 

Murenna hiiva tai kaada kuivahiiva kulhoon. Lisää joukkoon kylmä maito tai vesi. Lisää öljy, suola, hunaja tai siirappi sekä kaurahiutaleet. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen. Kun olet lisännyt kaikki jauhot, öljyä kätesi, lyö kätesi kulhoon ja puristele ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Taikina jää löysäksi. Se on tarkoituskin.

Ripottele pöydälle vehnäjauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Leikkaa taikina kymmeneen osaan. Kostuta kätesi vedellä ja pyöritä palat palloiksi. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle. Ripottele sämpylöiden pintaan runsaasti jauhoja. Peitä sämpylät liinalla ja nosta ne jääkaappiin. Sulje jääkaappi ja mene nukkumaan. 

Ota aamulla sämpylät kaapista pöydälle kohoamaan siksi aikaa, kun uuni kuumenee 250 asteeseen. Paista sämpylöitä 10-15 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Veteen tai soijamaitoon tehdyt sämpylät eivät ruskistu yhtä paljon kuin maitoon tehdyt sämpylät. Älä paista niitä liian kauan. Tarjoile sämpylät mieluiten suoraan vuoteeseen vähintäänkin nyt margariinin ja juoman kera.