Vietämme vuoden vaihtumista tällä kertaa kaverillamme, ja mukaan lähtee crackereiden lisäksi mustikkapiirakkaa. Ohjeeksi valikoitui Saara Törmän Saa vaivata-kirjassa oleva Lauran mustikkapiirakka, sillä aineet löytyivät jo valmiiksi kotoa, ja se vaikutti erittäin nopealta tehdä (uunissa aika tosin tuhrautuu tunnin verran). Plussaa kanelista ja suuresta mustikkamäärästä.:D Makuarviota myöhemmin, ehkä parempi viedä kaverille kokonainen piirakka.

Edit: Maistui ihanan mustikkaiselle! Kaneli oli kiva lisä, ja fariinisokrukin toi oman säväyksensä. Kannatetaan!Mustikkapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl fariinisokeria
125g leivontaan sopivaa margista
3 rkl maitoa

Täyte:
2 pss (yht. noin 7,5 dl) pakaste- tai tuoreita mustikoita
1 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
1 tl kanelia (meillä meni enemmän)
3 rkl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
25g leivontaan sopivaa margista sulatettuna

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet annetussa järjestyksessä. Voitele + jauhota piirakkavuoka. Kauli taikinasta sopiva levy pohjalle ja reunoille. Taikinan tulee ulottua reilusti reunoille, sillä täyte leviää paistettaessa. Sekoita täytteen aineet annetussa järjestyksessä, ja kaada pohjan päälle. Paista noin tunti, ja anna jäähtyä jotta täyte ehtii asettumaan. Tarjoa vaniljajäätelön/-kastikkeen kera. (Vaikka paistoaika tuntuu pitkältä, oli se loppujen lopuksi juuri passeli! Jos reuna meina kärvähtää, aseta varovasti leivinpaperi piirakan päälle.)