Kaapissa on pyörinyt jo pidempään pussi mantelijauhoja odottamassa transformatiota kekseiksi. Nyt uudenvuoden kynnyksellä mantelijauhot päätyivät näihin herkkuihin, jotka löytyvät Gluten-free Goddesin sivuilta, ja joita Monkeyfoodkin on suositellut. Nää on hyviä! Päälle sopii muun muassa joulusta yli jäänyt briejuusto.. Skaalasimme ohjeen yhden mantelijauhopussin mukaan, eli aineksia tuli suunnilleen 1/3 alla olevasta.



Maan mainiot crackerit

n. 1 tl valkosipulimurskaa (meillä tuli enemmän..)
4,7 dl mantelijauhetta
2,35 dl parmesanraastetta (meillä tuli vähän enemmän skaalausten takia)
1 tl soodaa
3 tl kuivattuja (italialaisia) yrttejä kuten 2 tl timjamia + 1 tl basilikaa (meillä pelkkää basilikaa)
ripaus suolaa
ripaus kurkumaa väriksi (meiltä puuttui)
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl vettä

Pistä uuni lämpenemään 175C. Paahda valkosipulimurska pannulla, raasta parmesaani ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Seoksesta pitäisi muodostua hieman murumainen, kasassa kuitenkin pysyvä massa. Jos seos jää liian irtonaiseksi, lisää tilkka vettä. Levitä massa leivinpaperoidulle pellille kostutetuin käsin mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista uunin keskiosassa viitisentoista minuuttia, kunnes keksi on kullankeltaista ja kuivaa. Leikkaa paloihin, tai anna kovettua ja lohkaise sopivat palat.