Ihanaisen Kurpitsamoska-blogin Mari haastoi meidät salamahaasteeseen, ja nyt on meidän vuoro jatkaa toisen ihanaisen blogin haastamisella. Liemessä-blogin Jenni ja Nirso ovat toistaiseksi säästyneet salamoinnilta, joten heitämme pallosalaman heille. Haasteen aihe löytyi tällä kertaa kaapin perälle jääneistä ruoka-aineista, joita on tullut käytettyä liian harvoin. Hauskaa nähdä mitä Liemessä-blogin väki keksii! :)Salamahaaste


    Haastettu: Jenni & Nirso / Liemessä

    Haastaja: Henna & Santtu / Lettupannu

    Deadline: ti 25.3.2008

Valmista mikä tahansa ruoka tai ateriakokonaisuus, joka sisältää seuraavat asiat:
  •     bulguria
  •     mustapapuja (kuivattuja tai tölkkitavaraa, tai missä muodossa kaupasta löytyy)
  •     on kasvisruoka (munat, maitotuotteet ym. sallittuja)
Ateriakokonaisuus ei tarkoita esim. alku- ja pääruokaa, vaan ainesten tulee esiintyä samalla lautasella. Ilmoita haastajalle, kun olet valmistanut ruoan. Haastajana sitoudumme kokeilemaan reseptiä ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saa vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin on suotavaa pistää. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Kun haastaja on suoriutunut tehtävästään, on hänellä oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamalleen blogikokille. Ennen haastamista haastaja tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä.

Tarkoitus on, että haastaja valikoi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisi jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisi oppia käyttämään. Haastajan tulee perehtyä haastamaansa blogiin riittävästi, jottei valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, haastaja voi vaihtaa tuotteet.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujilta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.