Kompotti tuntuu suussa vieraalta sanalta, mutta ilmeisesti se on juuri sitä mitä teimme. Wiki tietää sanoa, että kompotti on "ruoan lisukkeena tai jälkiruokana käytetty hedelmistä valmistettu hilloke, jossa hedelmät ovat kokonaisina tai lohkoina." Oli miten oli, tämä oli hyvää!

Ohje on Just the food-blogista, ja ohjeen myötä saimmekin jatkettua kasvisblogeihin tutustumista (lue: blogimatkaa). Vaikka vähensimme sokerin määrää, oli sitä meidän makuumme edelleen hieman liikaa. Kannattaa siis vähintään puolittaa sokerin määrä, mikäli haluaa nauttia kompottia enemmän kuin pari lusikallista.Omenakompotti

3 isoa omenaa (5-6 suomalaista omenaa)
1,2 dl sokeria (suosittelemme vähintään puolittamaan määrän!)
1,2 dl fariinisokeria (suosittelemme vähintään puolittamaan määrän!)
2 tl inkivääriä raastettuna
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
0,6 dl maitoa

0,6 dl margariinia
1 rkl vettä
1 rkl maissitärkkelystä

Paista paistinpannulla kuutioituja omenoita, raastettua inkivääriä, kanelia, suolaa, sokeria ja fariinisokeria kunnes sokerit ovat sulaneet ja omenat pehmenneet (n. 10-15 minuuttia). Lisää maito ja margariini. Sekoita, kunnes margariini on sulanut. Lisää viimeiseksi veteen sekoitettu maissitärkkelys. Jos seos ei sakene tarpeeksi, lisää maissitärkkelysveden määrää. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi jäätelön, pannukakun, lettujen tai jogurtin kera.