Omenapiirakan ohjeita on blogimaailmassa vaikka kuinka paljon, mutta se ei estä uuden ohjeen julkaisua. Tällä kertaa omppupiirakat tehtiin lehtitaikinapohjalle, ja lopputuloksena oli pitkän wienerin mallisia raikkaita omenapiiraita.

Tämä ohje sopii myös sellaisille, jotka eivät välitä kovin makeasta, sillä sokerin määrää on helppo säädellä koostumuksen kärsimättä. Ohjeessa ei valitettavasti ole mittoja, mutta sen ei pitäisi olla onnistumisen kannalta kovinkaan ratkaisevaa. Tärkeintä on käyttää hyvänmakuisia omenoita; loppu hoituu kyllä, vaikka mitat olisivatkin vain sinne päin.

Helpot omenapiirakat lehtitaikinasta

lehtitaikinalevyjä

suomalaisia omenoita

sitruunamehua

sokeria

kanelia

(kananmunaa voiteluun)

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Pilko omenat ohuenpuoleisiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa sitruunamehu, sokeri ja kaneli. Sitruunamehua tulee olla niin paljon, että kaikki viipaleet saa pyöriteltyä liemessä. Lisää omenaviipaleet liemeen ja sekoita.

Laita uuni lämpiämään (vajaa 225 C). Kauli lehtitaikinalevyjä sen verran isommiksi, että saat yhdelle pellille juuri ja juuri kuusi levyä. Lado taikinalevyille omenaviipaleita niin, että jokaiselle sivulle jää sentin-puolentoista reunus. Älä käytä lientä, muuten tulee liian kosteaa. Ripottele omenoiden päälle hieman sokeria (älä liioittele). Voitele halutessasi reunat kananmunalla (ei välttämätöntä). Paista, kunnes piiraat ovat kauniin ruskeita.