Ostin tässä yksi päivä Punnitse ja Säästä-kaupasta tummia soijapaloja, joista nyt teimme pastakastikkeen. Soijapaloja kannattaa käyttää ennakkoluulottomasti, hyvin laitettuna niistä tulee hyvänmakuista, terveellistä ja täyttävää ruokaa! Nämä soijapyörylät ovat mielestäni paljon maistuvampia kuin ne kaupasta ostettavat vaaleat soijasuikaleet, mutta jos pitää niistä, niin nekin sopivat varmaan tähän kastikkeeseen.Kermainen soijakastike pastalle
3-4 hlölle

pastaa
1 dl paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1,5 dl tummia soijapyörylöitä (katso kuva alla)
1-2 sipulia
1 kesäkurpitsa
200 g herkkusieniä
1-2 valkosipulinkynttä
1 prk (2 dl) ruokakermaa 5%

Aloita soijapaloista: Sekoita kipossa paseerattu tomaatti, vesi, soijapalat ja mieleisesi mausteet (esim. hieman suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, basilikaa.) Jätä soijapalat turpoamaan, ja siirry kastikkeeseen.

Pilko sipuli ja kuullota hetki isolla paistinpannulla. Leikkaa kesäkurpitsa ja herkkusienet isohkoiksi paloiksi ja heitä kuullottuneiden sipulien joukkoon. Paistele kaikessa rauhassa, ja hämmennä välillä turpoamassa olevia soijapaloja. Kun herkkikset ja kesäkurpitsat kutistuneet ja neste haihtunut, lisää valkosipuli ja jatka paistamista hetken aikaa. Lisää tämän jälkeen soijapalaseos. Suunnilleen samoihin aikoihin (tai hieman myöhemmin) voit pistää myös pastat kiehumaan. Soijapalat imevät nestettä itseensä,  joten voi olla, että joudut hieman lisäämää vettä. Kun soijapalat ovat selkeästi pehmenneet (mutta eivät vielä valmiita), lisää kerma. Anna kastikkeen hautua ja mausta mustapippurilla ym. mieleisillä mausteilla. Kastike on valmis, kun soijapalat ovat sopivan pehmeitä. Tarjoa pastan kanssa.