Fazer lähetti meille ystävällisesti suklaita jo elokuussa, mutta pääsimme maistelemaan niitä vasta nyt. Maistettavat suklaat ovat uutta Fazer Nordic-sarjaa, joka on nyt syyskuussa tullut jo kauppoihinkin. Nordicin maut ovat mustikka, puolukka ja vadelma.

Maistajajoukkoomme liittyivät perusjäsenten H & S lisäksi jäsenet P & M. Jäsen H:lle maistuu erityisesti tumma suklaa, sekä maustetut että maustamattomat sellaiset. H odottaa, että joku keksisi tumman kanelisuklaan ja tumman kardemummasuklaan. Miten olisi sarja maustesuklaita? Jäsen S:lle uppoaa kaikki suklaa yhtä nopeasti, oli se sitten tummaa tai vaaleaa tai peräti valkoista. Jäsen P:n käsitys erikoissuklaista on, että niiden tulisi aina olla statement, eikä kaikkia tarvitse miellyttää. Suurilta valmistajilta hän odottaa hyviä perussuklaita, ja erikoisuudet ovat pieniä valmistajia varten. Jäsen M:n mielestä parhaita ovat tummat ohuet suklaat.

Yleisiä havaintoja:

- Osa maistajista piti pakkauksia liian hienona, toisten mielestä se oli ihan mukavaa vaihtelua

- Pakkaukset muistuttivat Kalevin kääreitä

- Koemaistajat kaipasivat kanteen suomenkielistä tekstiä

- Suuri palakoko (10 palaa per levy) herätti tunteita. Osa maistajista piti paloja liian isoina, toisten mielestä palat olivat sopivan kokoisia

- Nordicit olisivat voineet toimia paremmin tummina suklaina. Nyt suklaat olivat hyvin makeita, eikä marjojen maku päässyt kunnolla esille.

Puolukka

Kaikki testimaistajat maistoivat puolukkasuklaassa Julia-karkin.

H: Odotti puolukalta paljon, mutta olikin hieman pettymys. Tumma suklaa yhdistettynä voimakkaaseen, jopa kirpeään suklaaseen voisi toimia paremmin. Valkoinen osa hieman turha

Suosittelemme: Julia-karkin ystäville

Emme suosittele: kirpeän tai voimakkaan puolukkaista suklaata haluavalle

Vadelma

P: Tulee mieleen joku joulukonvehti tai Pandan vaalea maitosuklaa. Ei maistu vadelmalta

M & S: Puolukka oli parempaa

H: Tuoksuu esanssilta, mutta jälkiruuissa voisi ehkä käyttää

M: Muistuttaa Grandi-vadelmamehujäätä

Suosittelemme: Jälkiruokaleivontaan

Mustikka

P: Suklaasta ei löydä keksiä, jota siinä paketin mukaan on.

H: Parhaan makuinen kolmesta vaihtoehdosta

P&M&H: Voisi olla mustikkaisempi

S: Hyvää, ehkä suosikki näistä

Suosittelemme: Maitosuklaan ystäville, Nordiceja kokeileville

Emme suosittele: Keksisuklaata etsiville

Yhteenvetona: Maistajajoukolle suklaat olivat liian makeita, ja kaupasta tulee valittua mieluummin se tumma suklaa. Marjasuklaiden idea on kiva, mutta marjat olisivat voineet maistua enemmän.