Käytimme pakastimen viimeisiä esipaistettuja herkkutatteja tähän keittoon, jonka ohje oli alkuvuodesta Hesarin Ruokatorstaissa. Keittoon kivaa lisää tuo upeanvärinen persiljaöljy.
Tattikeitto ja persiljaöljy
5-10 dl tatteja kuutioituna
sipuli
2-3 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
5-8 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
2-3 rkl brandya tai konjakkia
mustapippuria
suolaa
(pinjansiemeniä)
Persiljaöljy:
nippu persiljaa
1 dl öljyä
2 tl sitruunamehua
0,5 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
Tee ensin persiljaöljy. Pese ja kuivaa persilja. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Puhdista ja pilko sienet ja paista ne pannulla öljytilkassa. Kuumenna myös kattilassa tilkka öljyä, ja kuullota siinä sipulit. Lisää sienet. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi vähitellen samalla sekoittaen. Lisää loput aineet ja anna kiehua puolisen tuntia hiljaisella lämmöllä. Soseuta keitto halutessasi. Tarjoa valmis keitto persiljaöljyn ja pinjansiementen kanssa.