Tuoreessa Yhteishyvän Ruokamaailmassa (11/07) oli simppeli raejuustopaistoksen ohje. Paistos kuulosti sen verran jännittävältä, että sitä oli kokeiltava! Odotukset olivat jossain rahkapaistoksen ja lämpimän leipäjuuston välimaastossa, ja siltä paistos suunnilleen maistuikin. Oheen valmistui kirpsakoista punaviinimarjoista tehtyä kiisseliä, ja pakastimesta löytyi hieman mustikoita. Paistosta voisi varmaan maustaa vaikkapa kanelilla tahi kardemummalla, mutta välttämätöntä se ei ole.

Edit: Paistos on tosiaan paras nauttia lämpimänä tai uudelleen lämmitettynä. Kokeiltu on.;)



Raejuustopaistos
6 annosta / uunivuuallinen

3 kananmunaa
100g maitorahkaa
2 dl ruokakerma 5%
0,5 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelijauhetta (tai -rouhetta)
200g raejuustoa

Pistä uuni päälle (200C). Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita loput aineet joukkoon, ja kaada uunivuokaan. Paista n. 40 min. Anna paistoksen hieman jäähtyä ja vetäytyä, ja tarjoa sitten esimerkiksi marjojen tai hillon kera.