Pidimme jokin aika sitten herkutteluillan, jossa alkupalaroolia näytteli Santun taidolla keittämä kantarellikeitto. Kantarelleja ei juuri enää metsissä ole (valevahveroita kylläkin), mutta samaa reseptiä voi soveltaa myös tatteihin, mustatorvisieniin ja suppilovahveroihin.
Klassinen kantarellikeitto
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 tl sokeria
250 g kantarelleja
3 dl kasvislientä
2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä sipuli- ja valkosipulisilppu. Lisää loppuvaiheessa 1 tl sokeria. Puhdista ja pilko kantarellit, ja lisää kattilaan. Paista, kunnes kantarellit ovat kypsiä. Lisää kasvisliemi ja kerma. Keitä keittoa kokoon (ainakin 10 min.). Lisää tarpeen mukaan suolaa tai mustapippuria myllystä.