Viikonloppuna kodissamme leijaili mahtava mausteinen tuoksu, jota vain hieman himmensi kuivuvan seinämaalin haju. Puolukkakakun ohje löytyi Härkäpapua sarvista-kirjasta. Kakku oli ihanan mehevää ja mausteista, mutta puolukka jäi muiden makujen varjoon. Maustekakun ystäville tämä maistuu taatusti.




Mausteinen puolukkakakku

 

2 dl puolukkasurvosta eli vajaa 3 dl kokonaisia marjoja (me laitoimme vähän enemmän)

1 dl ruisjauhoja

3,5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl ruokasoodaa

2 tl jauhettua inkivääriä

2 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua neilikkaa

3 dl (kaura)maitoa

0,75 dl rypsiöljyä

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 1,5 - 1,7 l rengasvuoka. Survo puolukat. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja sitten kauramaito, puolukkasurvos ja öljy jauhoseokseen. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.

 

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kokeilutikkuun ei tartu taikinaa ja kakku näyttää irtoavan vuoan reunoista. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä lautaselle ja jäähdytä loppuun vuoan alla.  Puolukkakakun voit jäähtyneenä halutessasi kuorruttaa esimerkiksi kinuskikastikkeella tai puolukkamehulla värjätyllä tomusokeri-vesikuorrutuksella.