Blogimatkassa on ollut taukoa, mutta nyt pääsimme jatkamaan Vegan Yum Yum:lla. Blogi on täynnä kauniita kuvia, mutta uusia kirjoituksia on tullut viime aikoina valitettavan vähän (ilmeisesti kirjan kirjoittamisen takia). Valitsin reseptien joukosta omenaisen puuron. Puuro oli tehty rikotuista kaurasuurimoista, jotka vaihdoimme ohrasuurimoihin. En edes tiedä, myydäänkö rikottuja kaurasuurimoita Suomessa. Ehkä tässä olisi seuraava uutuustuote hiutalevalmistajille?

Meidän ohrapuurossamme jyvät olivat puuroutuneita, mutta niiden rakenne ei ollut täysin hajonnut. Jos pidät vielä tasaisemmasta koostumuksesta, kannattaa vettä ja keittoaikaa lisätä ohjeessa mainitusta.

Omenapuuro

2 hlölle

2 tl leivontaan sopivaa margariinia

1,2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

3,6 dl vettä

1/4 tl kanelia

hyppysellinen suolaa

1,5 pientä suomalaista omenaa (+ koristeeksi puolikas)

0,6 dl maitoa / kauramaitoa

1-2 tl sokeria (haluttaessa)

Sulata rasva kattilan pohjalla. Lisää suurimot, ja pyörittele minuutti-pari. Lisää vesi, kaneli ja suola. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Pilko omena pieniksi paloiksi. Lisää omena, maito ja halutessasi sokeri. Keitä/hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan (sitä imeytyy yllättävän paljon, kun vain lisäilee). Tarjoa kanelin kanssa.