Iltojen pimetessä on ihana nauttia syksyisistä asioista. Kokeilimme lupaavan kuuloista hunajamanteliohjetta; manteleista tuli tosi makoisia! Eikä ollut vaikeaa, kunhan vahti uunissa olevia manteleita tarkkaan. Kaiken lisäksi koko homma sujui parissakymmenessä minuutissa: Henna heilutteli uunipeltiä parin minuutin välein, Santtu keitteli hunajaseoksen, ja yhdessä sitten käänneltiin mantelit sokeriseoksessa. Nam.. Kuvassa oleva kippokin on muuten Santun tekemä!



Paahdetut mantelit

3 dl (2 pss) kuorimattomia manteleita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda 225C uunissa n. 10 minuuttia (meidän uunissa sopiva aika oli 7min). Hämmentele manteleita aika ajoin ja ole tarkkana kuin porkkana, etteivät mantelit kärvähdä. Kun mantelit ovat kullanruskeita ja tuoksuvia, nosta pelti uunista. Sekoita teflonkasarissa hunaja, vesi ja öljy kiehumispisteeseen. Kun neste kiehuu, lisää mantelit. Sekoita ja anna kiehua n.5 min.kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt manteleihin. Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet sokeri-kaneli-suolaseoksesta. Kierittele manteleita seoksessa ja ripottele loput sokeriseoksesta päälle.