Saara Törmän Saa vaivata-kirjassa on monia ihania reseptejä. Tänään keittokomerossamme valmistui tuon kirjan sivuilta napatut jätskidominot. Alla oleva ohje on melkein sama kuin kirjassa, osa sokerista on vain korvattu fariinisokerilla. Jäätelöksi valikoitui nougat, mutta moni muukin jäätelö tähän varmasti sopisi. Ohjeesta tulee 4 suurta dominoa, eli neljä jälkkäriä. Keksit maistuivat aivan dominolta! Jätimme toiset dominot huomiseksi, saa nähdä häviävätkö jo ennen sitä..;)

Kylmä domino

4 annosta
 

100g leivontaan sopivaa margista

0,5 dl sokeria

0,5 dl fariinisokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ rkl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)

½ dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 rkl maitoa

½ l jätskiä (esim. vanilja, nougat tai kahvi)


Laita uuni kuumenemaan 225C. Mittaa kulhoon margariini ja sokerit, ja vatkaa ainakin viisi minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariiniseokseen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikina pötköksi ja paloittele kahdeksaan yhtä suureen osaan. Siirrä möykyt leivinpaperille ja painele littaniksi, pyöreiksi kekseiksi. Paista niitä noin 5min, kunnes keksit ovat kohonneet ja laskeneet.

Luiskauta leivinpaperi kuuman pellin päältä pöydälle jäähtymään. Lusikoi haaleille (tai jäähtyneille) kekseille jäätelöä ja paina toinen keksi kanneksi.