Nämä piiraat valmistuivat kuulosuojaimet korvilla, kun hajotimme leipomisen ohessa keittiön ja olkkarin välistä tiiliseinää. (Tai oikeastaan taisimme leipoa remontin ohessa.) Punaista tiilipölyä levisi suojauksesta huolimatta uskomattomiin paikkoihin, mutta näissä piirasissa ei remontti onneksi maistunut. Piiraset ovat verrattavissa karjalanpiirakoihin, paitsi että näitä on helpompi ottaa mukaan matkaevääksi. Ohje on "Vie kielen"-nimisestä kirjasta, jonka saimme lainaan ulkomaille lähteneiltä ystäviltämme.

Edit. Unohtui mainita, meiltä jäi ohrapuuroa reilusti yli. Alla olevan ohjeen voi siis huoletta puolittaa, tai sitten kannattaa varata extra-annos taikinaa.

Ohrapiiraset
24 kpl 

1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl vettä
2,5 dl ruokakermaa
7,5 dl maitoa
0,5-1 tl suolaa
500 g pakastettua ruistaikinaa 

Voiteluun:
maitoa (tai ruokakerman ja maidon sekoitusta) 

Lisää esikypsennetyt ohrasuurimot kiehuvaan veteen. Anna kiehua kunnes vesi on lähes imeytynyt suurimoihin. (Suurimot eivät tässä vaiheessa ole kypsiä.)  Lisää ruokakerma ja maito. Anna kiehua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Jäähdytä puuro.

Kauli sulanut ruistaikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levyt 12 neliöksi. Nosta ohrapuuroa täytteeksi jokaisen taikinaneliön keskelle, kostuta reunat tarvittaessa vedellä ja käännä kolmioksi. (Meidän piirakat on suorakulmion muotoisia, koska taikina ei ollut neliön mallinen.) Sulje reunat huolellisesti haarukalla painellen. Pistele piirakoihin muutama haarukanpisto. Paista 225 °C:n lämpötilassa noin 15 minuuttia. Voitele kuumat piirakat maidolla. Tarjoa piirakat mieluiten lämpiminä.