Pavut ja peruna ovat helppoja ja täyttäviä raaka-aineita. Tällä kertaa käytimme niitä salaattiin, johon otettiin mallia Chocochili-blogista. Me korvasimme kaprikset aurinkokuivatuilla tomaateilla, mutta muuten mentiin melko lailla alkuperäisohjeen mukaan. Salaatti oli liiallista sipulimäärää lukuun ottamatta maistuvaa, ja sopisi mainiosti esimerkiksi vappu- tai juhannusruuaksi.
Papu-perunasalaatti
600-800 g kiinteämaltoisia perunoita
1 pakastepussi vihreitä papuja
1 tlk papusekoitusta
1 punasipuli (laittaisin reilusti vähemmän, ehkä 1/3)
aurinkokuivattuja tomaatteja
Kastike:
0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl balsamicoa
1/4 tl suolaa
0,5 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Keitä perunat kypsiksi. Kuori perunat lämpiminä ja anna niiden jäähtyä. Keitä vihreät pavut pussin ohjeen mukaan (jäisiä papuja keitetään 3 min). Huuhtele pavut, valuta vihreät pavut ja silppua sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Paloittele jäähtyneet perunat ja sekoita salaatin aineet yhteen. Sekoita kastike ja kaada se salaatin joukkoon. Anna maustua viileässä ainakin tunti tai pari.