Crema catalanasta jäi yli valkuaisia sekä puolikas appelsiini, jotka piti hävittää. No, appelsiininhan olisi voinut syödä sellaisenaan, mutta hauskempaa on tehdä appelsiininmakuisia marenkeja, tai oikeastaan appelsiini-suklaa-marenkeja. Ohje on yhdistelmä kahden foodin, Finin ja Monkeyn, sivuilta. Oli namppaa, jäljellä on enää pari erikseen säästettyä marenkiyksilöä.Appelsiini-suklaa-marengit
12 kpl

2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
pieni hyppysellinen suolaa
appelsiininkuorta noin puolikkaasta appelsiinista sekä tilkka appelsiininmehua
reilu 30g tummaa suklaata (esim. Brunberg 60%)

Kuumenna uuni 150C:een. Erota keltuaiset tarkasti valkuaisista. Tarkista että kulho ja vatkaimet ovat kuivia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, kunnes seos muodostaa huippuja eli alkaa kovettua. Lisää sokeri ja suola vaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää ja pysyy alassuin käännetyn kulhon pohjalla. Kokeile seosta nappaamalla sitä etusormen ja peukalon väliin ja hiero sormia yhteen. Tuntuman pitäisi olla unelmanpehmeä. Jos seos tuntuu yhtään rakeiselta, vatkaa lisää. Älä kuitenkaan liian kauan, ettei rakenne “sorru”.

Raasta appelsiininkuorta (vain oranssi osa), purista mehua ja rouhi suklaa pieneksi. Sekoita kevyesti appelsiininkuori, -mehu ja suklaarouhe marenkitaikinan joukkoon. Nosta marenkiseoksesta kahdella lusikalla leivinpaperille 12 nokaretta tai pursota pursottimella. Kypsennä marengit uunissa 150C noin 45 min. Jos teet 9 jättimarenkia, tunti lienee sopivampi paistoaika. Paista marenkeja, kunnes pinta on rapea ja sisus vielä hieman tahmea. Varo polttamasta!