Kesä maistuu mansikoilta, ainakin jos tekee mansikka-pavlovaa. Jännäsin taas kerran marengin onnistumista, mutta turhaan. Marenki on ilmiselvästi mainettaan helpompi juttu!

Jos kokeilet kakkua, suosittelen hankkimaan myös sitruunamelissaa tai minttua koristeeksi. Kakkuohje on Sillä sipulista, johon ohje oli puolestaan napattu Polkkapossulta.

 

Raparperi-mansikkakakku marenkipohjalla

Kakkupohja:

4 valkuaista

200 g sokeria

2 tl maizenaa

muutama tippa (valkoviini)etikkaa

2-3 tippaa vaniljauutetta (tai 1 tl vaniljasokeria)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri hiljalleen koko ajan vatkaten ja vatkaa sokeri sileäksi. Lisää jauhot, viinietikka ja vanilja kevyesti nostellen. Levitä massa leivinpaperoidulle uunipellille halkaisijaltaan n. 20 cm tasaiseksi ympyräksi. Paista 150 asteessa uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Älä pelästy: marenki paisuu kauniisti. Rakenne saa jäädä sisältä löysähköksi.

Hilloke:

5 vartta raparperia

litra mansikoita

reilusti sokeria

loraus vettä

Pilko raparperit. Heitä raparperit kattilaan ja keitä lähes mössöksi. Lisää loppuvaiheessa joukkoon pilkotut mansikat. Laita mössöhilloke siivilään ja anna nesteiden valua kippoon. Nesteestä saat huippuhyvää mehua! Levitä jäljelle jäänyt jäähtynyt hilloke marengin päälle.

Vaahto:

2 dl kermaa

sokeria

vaniljasokeria

(100 g maitorahkaa)

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen halutessasi maitorahkaa sekä sopivasti sokeria ja vaniljasokeria. Levitä kermavaahto raparperimansikkahillokkeen päälle. Koristele kakku mansikoilla.