Suklaakakkuja on jos jonkinmoisia, tämän kakun salaisuus on ystäviltä saatu Vallilan Viikunaviettelys. Sillä korvattiin alkuperäisohjeessa ollut aprikoosihillo, jolla kakusta olisi tullut pykälää perinteisempi. Hillosta riippumatta sitä kannattaa laittaa reilusti, sillä pohja on sokerikakkutyyppinen (eli kuivahko). Alkuperäisohje repäisty talteen Kotilääkäri-lehden numerosta 4/2006.
Suklaakakku
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Täyte:
1 dl laimennettua appelsiinimehua
1-1,5 dl viikunahilloa (voi korvata aprikoosihillolla)
Kuorrute:
150 g tummaa suklaata
2 rkl rypsiöljyä
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoira keskenään jauhot, siivilöity kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi rouhittu suklaa.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa puolisen tuntia. Jäähdytä kakku.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta appelsiinimehulla ja levitä väleihin hilloa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, sekoita öljy ja levitä kakun päälle.