Vien tänään kakkua laitokselle, jossa istuin vuoden verran gradua kirjoitellen. Päätimme kokeilla suklaakakkua, jonka ohje on repäisty talteen Hesarin Ruokatorstai-palstalta (11.10.07). Ohje oli helppo, kun valkuaisiakaan ei tarvinnut erikseen vatkailla. Valmiista tuotoksesta ei ole vielä makuarviota, mutta ainakin taikina maistui hyvältä! Alla kuva koristelemattomasta kakusta, päälle tulee siis vielä valkosuklaalastuja ja tarjoiluun mansikkasosetta.



Suklaakakku
kakkuvuoallinen

Pohja:
200 g (suklaa)keksejä
50 g margariinia/voita

Taikina:
200 g tummaa suklaata (60-70%)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun & tarjoiluun:
valkosuklaata lastuttuna
mansikoita soseutettuna ja tomusokerilla makeutettuna

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu margariini. Vuoraa irtovuoan pohja leivinpaperilla ja painele päälle keksimurska. Sulata suklaa pieni hetki kerrallaan mikrossa ja jätä jäähtymään. Vatkaa sekaisin muut täytteen aineet. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa tuorejuustotäytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle, ja paista uunissa 150C 35-45 min. Täyte saa hieman liikkua kakun keskellä, kun kakku otetaan pois uunista. Anna jäähtyä ja siirrä viileään jähmettymään. Koristele esimerkiksi valkosuklaalastuilla ja tarjoile mansikkasoseen kera.