Välillä ruuasta tulee aivan muuta kuin piti. Meidän piti käyttää jääkaapissa majaillut mozzarella, ja ajattelimme tehdä mozzarellabruschettoja. No, kävikin ilmi, että mozzarella oli alkanut elää jääkaapissa omaa elämäänsä. Kauppojen ollessa jo kiinni, bruschetat jäivät täysin mozzarellaa vaille. Niinpä täytteessä maistui myös hieman liikaa punasipuli, kun mozzarella ei ollut sitä pyöristämässä.

Alla on ohje niin, kuin meidän piti tänään tehdä. Eli sisältää mozzarellaa.. Jos teet leivät mozzarellattomina (onko tämä oikea sana? ;) ), kannattaa punasipulin kanssa siis olla varovainen. Niin, ja varo myös uunia: Henna onnistui polttamaan kyynärtaipeen kuumaan uuninpeltiin, ja loppuilta sujuikin sitten kylmän veden ääressä..Bruschetat
(8-10 kpl)

ciabata- tms. kiinteää valkoista leipää
2 kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
3 tomaattia
1/2 hyvin pieni punasipuli
1 pallo mozzarellaa
mustapippuria

Kuutioi tomaatit ja laita kulhoon mahdollisimman pieneksi pilkotun punasipulin kera. Leikkaa mozzarellasta ohuita viipaleita. Lisää sekä tomaattiseokseen että mozzarellaviipaleille oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa, ja jätä maustumaan.

Leikkaa leivästä noin puolentoista sentin paksuisia viipaleita, ja paista 200C:ssa rapeiksi (kestää muutamia minuutteja, varo polttamasta!). Hiero paahdettuihin leipiin puolitettuja valkosipulinkynsiä, ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Lado tämän jälkeen leipien päälle vuorotellen pari mozzarellaviipaletta ja tomaattiseosta. Nauti leivät lämpiminä.