Pääsiäinen on Lettupannulassa alkanut varsin leppoisasti: Ohjelmaan on kuulunut kavereiden näkemistä, leivontaa ja pyöräilyä. Eilen leipaisimme Hesarin ohjeella rahkapiirakkaa, josta lisää tarinaa myöhemmin. Alla kuitenkin ensin avokadopastaa, jota teimme jo jokin aika sitten. Avokado toi muuten melko tavalliseen pastaan hieman julhavuutta, ja voisin hyvin kuvitella tarjoavani tätä esimerkiksi juhla-aterian alkupalana. Ohje on (pienin muokkauksin) Celia Brooks Brownin kirjasta Kasvisherkkuja juhlaan.

Hyvää pääsiäisen jatkoa!

1239303783_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Avokadopasta

2-3 hlölle

öljyä

reilu ropsaus kurkumaa

2 salottisipulia tai 1 tavallinen hienonnettuna

1/2 kesäkurpitsa kuutioituna

1/2 punainen paprika pieninä kuutioina

1,5 dl creme fraichea

1 kypsä avokado paloiteltuna

1 lime

200 g (?) pastaa

Kuumenna öljytilkka ja sekoita siihen kurkuma. Lisää sipulisilppu ja kuullota. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa, ja hetken päästä myös paprikat. Paista hetki, mutta älä alla paprikoiden pehmentyä kokonaan. Lisää creme fraiche, mustapippuria ja suolaa. Laita kansi päälle ja siirrä pannu sivuun odottamaan.

Keitä pasta al denteksi. Paloittele avokado ja purista avokadon joukkoon yhden limen mehu. Sekoita pastaan paprika-kesäkurpitsapaistos ja avokadot. Tarjoile heti.