Kavereiden kanssa grillatessa päädymme usein simppeliin herkkusienten grillaamiseen, mutta tänä kesänä olemme kokkailleet paljon muutakin ulkogrillillä. Yksi suosikkini on tofuvartaat, joista tulee mielettömän hyviä, kunhan tofun malttaa marinoida pitkän kaavan mukaan. Alla kuitenkin kolme grilliherkkua, joiden esivalmistelussa ei kulu kovin kauaa.

1248367568_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Grilli 1: Täytetyt herkkusienet

herkkusieniä

sulatejuustoa/tuorejuustoa

(emmentaalia)

(ruohosipulia, basilikaa tai muuta yrttiä)

Poista herkkusienistä jalat. Jos sinulla on yrttejä, sekoita ne sulatejuuston/tuorejuuston joukkoon. Täytä herkkusienet sulatejuustolla ja höylää päälle hieman emmentaalia. Grillaa, kunnes herkkusieni on kunnolla paistunut ja juusto sulanut.

Grilli 2. Kvinoatäytteiset paprikat

(ohje summittainen, kun en tajunnut kirjata heti ylös)

3 isoa paprikaa

1 dl kvinoajyviä

100 g fetaa

3 rkl maustettua tuorejuustoa

iso tukko ruohosipulia

kourallinen rucolaa

kourallinen kirsikkatomaatteja

Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan (15 min?). Kaada keitinvesi pois ja sekoita joukkoon murustettu feta, tuorejuusto, silputtu ruohosipuli ja rucola sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Puolita paprikat ja poista siemenet. Jaa täyte paprikoille ja grillaa, kunnes paprikoiden pinta on mustunut.

1248367621_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kasvisnyyteissä voi valita kolmesta vaihtoehdosta. 1. Kokoa nyytti aineksista, jotka kypsyvät nopeasti (paprika, sienet, kesäkurpitsa, munakoiso, tomaatti, tofu..) 2. Esikeitä hitaasti kypsyviä kasviksia muutama minuutti (juurekset). 3. Kokoa nyytti juureksista ja sipuleista, ja varaa reilusti aikaa grillailuun.

Me valitsimme vaihtoehdon 1.

Grilli 3. Kasvisnyytit sulatejuustolla

foliota

rypsiöljyä

herkkusieniä

kesäkurpitsaa

paprikaa

sulatejuustoa

suolaa

pippuria

Öljyä foliopalat sisäpuolelta rypsiöljyllä. Pilko kasvikset tasakokoisiksi ja jaa nyytteihin. Tiputtele päälle sulatejuustoa, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista grillissä, kunnes kaikki on kypsää.