Vuodatus.netissä on ollut ongelmia ja elokuusta 2009 eteenpäin kaikki Lettupannun kuvat ovat hävinneet. Lisäksi uusien kuvien lataaminen ei tällä hetkellä onnistu. Huoh. Pahoittelut siis "hieman" ankeasta blogista! Mutta asiaan: Ranskalainen suklaakakku on uusin helppo suklaasuosikki. Tärkeintä tässä on ostaa tarpeeksi tummaa suklaata ja osata erotella kananmunat. Helppoa! Ohje on Hesarista.

Ranskalainen suklaakakku

200 g voita
200 g suklaata (70 %)
5 keltuaista
5 valkuaista
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kidesokeria


Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kidesokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele vuoka hyvin, myös pohja. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilällä 40–50 minuuttia. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.