perjantai, 3. elokuu 2012
Ranskalainen suklaakakku
Ranskalainen suklaakakku
200 g voita
200 g suklaata (70 %)
5 keltuaista
5 valkuaista
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kidesokeria
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kidesokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele vuoka hyvin, myös pohja. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilällä 40–50 minuuttia. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.