Välillä tappiot voi kääntää suureksi voitoksi, ainakin kun kyse on ruoasta. Tein munakoisopaistosta, jonka pohjalle jäi harmittavan paljon nestettä. Pohjalle jäänyt liemi osoittautui kuitenkin mahtavan makuiseksi ja se tulikin syötyä viimeistä pisaraa myöten. Tämän ruuan kanssa kannattaa siis tarjota vaaleaan leipää, johon lientä on mukava dipata.
Mozzarella-munakoisopaistos
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
muutama tomaatti
tölkillinen kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
hyppysellinen kuivattua timjamia
hyppysellinen kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
ruukku basilikaa
1 munakoiso
pallo mozzarellaa
Tarjoiluun:
pehmeää vaaleaa leipää kastikkeen syömiseen
Aloita valmistamalla tomaattikastike. Pilko sipuit ja valkosipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää pilkotut tomaatit sekä tölkillinen säilöttyjä tomaatteja liemineen. Murskaa säilötyt tomaatit pannulla. Lisää mausteet basilikaa lukuun ottamatta ja anna kastikkeen porista munakoisojen paistamisen ajan. Lisää loppuvaiheessa basilika.
Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda viipaleet vähässä öljyssä kauniin ruskeiksi.
Pilko mozzarella ja kokoa paistos. Laita pohjalle puolet tomaattikastikkeesta, tämän jälkeen puolet munakoisoista ja puolet mozzarellasta. Tee samoin lopuille aineksille. Paista paistosta 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile pehmeän vaalean leivän kanssa.