Välillä tappiot voi kääntää suureksi voitoksi, ainakin kun kyse on ruoasta. Tein munakoisopaistosta, jonka pohjalle jäi harmittavan paljon nestettä. Pohjalle jäänyt liemi osoittautui kuitenkin mahtavan makuiseksi ja se tulikin syötyä viimeistä pisaraa myöten. Tämän ruuan kanssa kannattaa siis tarjota vaaleaan leipää, johon lientä on mukava dipata.

Mozzarella-munakoisopaistos

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

öljyä

muutama tomaatti

tölkillinen kokonaisia säilöttyjä tomaatteja

hyppysellinen kuivattua timjamia

hyppysellinen kuivattua oreganoa

suolaa

mustapippuria

ruukku basilikaa

1 munakoiso

pallo mozzarellaa

Tarjoiluun:

pehmeää vaaleaa leipää kastikkeen syömiseen

Aloita valmistamalla tomaattikastike. Pilko sipuit ja valkosipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää pilkotut tomaatit sekä tölkillinen säilöttyjä tomaatteja liemineen. Murskaa säilötyt tomaatit pannulla. Lisää mausteet basilikaa lukuun ottamatta ja anna kastikkeen porista munakoisojen paistamisen ajan. Lisää loppuvaiheessa basilika.

Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda viipaleet vähässä öljyssä kauniin ruskeiksi.

Pilko mozzarella ja kokoa paistos. Laita pohjalle puolet tomaattikastikkeesta, tämän jälkeen puolet munakoisoista ja puolet mozzarellasta. Tee samoin lopuille aineksille. Paista paistosta 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile pehmeän vaalean leivän kanssa.