Teimme viikonloppuna ihkaensimmäistä kertaa calzoneja eli taitettuja pizzoja, joita nykyään saa lähes joka pizzeriasta. Meidän suihimme calzoneja ei ole ennen päätynyt, joten mokillä oli hyvä hetki korjata asia. Pizzataikina oli samanlainen kuin ennenkin, ja täytteeseen valikoitui pinaattia ja herkkusieniä. Paistoimme täytteen valmiiksi, sillä ajattelimme sen muuten jäävän raa'aksi. Uskoisin sen olevan ihan hyvä ratkaisu aina, kun sisälle tulee jotain kypsennystä kaipaavaa. Pizzakuori kypsyy nopeasti, ja esimerkiksi sipulit olisivat voineet jäädä raakoiksi ilman etukäteiskypsennystä.

Tämä on tällä haavaa viimeinen kuvaton resepti. Calzoneja kannattaa kokeilla, vaikkei kuvaa olekaan!

Pinaatti-herkkusienicalzonet
4 hlölle

2 annosta pizzataikinaa
1 iso puna- tai keltasipuli
pari valkosipulinkynttä
1 rasia herkkusieniä
2 pss pakastepinaattia
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
basilikaa
oreganoa
mustapippuria
suolaa
12 kpl kirsikkatomaatteja
1 pallo mozzarellaa
emmentalraastetta
oliiviöljyä

Valmista pizzataikina ja jätä se turpoamaan. Sulata pinaatti ja valuta ylimääräiset vedet. Silppua sipuli ja valkosipulit ja pilko herkkusienet. Kuullota sipulit öljytilkassa ja lisää sitten sienet. Paista hetki ja lisää sen jälkeen tomaattimurska. Mausta ja keittele seosta, kunnes ylimääräiset nesteet ovat haihtuneet. Lisää hyvin valutettu pinaatti ja sekoita. Siirrä valmis täyte pois levyltä.

Jaa pizzataikina neljään osaan ja kauli jokainen pala ympyrän muotoon. Levitä täyte toiselle puolikkaalle. Lisää päälle 6 kirsikkatomaatin puolikasta, mozzarellaa ja emmentalraastetta. Käännä toinen puolikas täytteen päälle, niin calzonesta tulee puoliympyrän muotoinen. Purista tiukasti reunat yhteen ja voitele reunakohtaa tarvittaessa vedellä. Toista sama kolmelle muullekin calzonelle. Voitele calzonet oliiviöljyllä ja paista 250 asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut hyvän värin.