Edelliseen blogimatka-blogiin tutustuessani törmäsin lupaavan kuuloiseen auringonkukansiementahnaan. Mietin tuolloin, että tahnaa voisi hyvinkin kokeilla pienin muutoksin. Paahtamisella auringonkukansiemenet saisivat lisää makua, ja toisaalta valkosipulin maku pyöristyisi mukavasti. No, asiaa uudemman kerran tutkaillessani huomasin, että Tofu for two-blogissa onkin jo tehty näin! Blogin lukijana olen varmasti lukenut Annin ja Heikin levitekokeiluista, mutta olin jo jotenkin unohtanut koko jutun.

Tahnassa maistuivat mukavasti sekä paahdetut siemenet että aurinkokuivatut tomaatit. Meidän makuumme 4 tomaattia yhtä desiä kohti oli sopiva, mutta määrää kannattaa vaihdella oman maun mukaan. Aurinkokuivattujen tomaattien sijaan tahnaa voi maustaa myös pelkällä valkosipulilla tai vaikkapa tuoreilla yrteillä.

Tahna auringonkukansiemenistä ja aurinkokuivatuista tomaateista

1 dl auringonkukansiemeniä

1 valkosipulinkynsi (voi jättää pois)

4 aurinkokuivattua tomaattia

kuivattua basilikaa

(suolaa)

loraus sitruunamehua

vettä

Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat ja ovat saaneet väriä. Muista sekoitella ahkerasti palamisen estämiseksi. Siirrä siemenet kulhoon. Paloittele valkosipulinkynsi muutamaan palaan. Paista paloja pannulla muutama minuutti. Tarkoitus on, että valkosipulin maku ja koostumut hieman pehmenevät. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Soseuta sauvasekoittimella kaikki aineet vettä lukuun ottamatta. Lisää vettä loraus-pari, kunnes saat sopivan koostumuksen. Tahna sopii loistavasti hapankorpun seuraksi.