Teimme tänään curry-kookosmaito-kikhernepataa, johon tuli pinaattia ja puolitettuja kirsikkatomaatteja väriä (ja makua) antamaan. Ohje löytyi Bergenströmien kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla, ja oli niin nopea, että tätä voisi tehdä helposti arkenakin.

Kikherneitä Keralasta

 4 hlölle

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

3 cm inkivääriä

1 punainen chili

öljyä

1 rkl curryjauhetta

1 tlk (400 g) kikherneitä

1 tlk (400g) kookosmaitoa

1/2 pss pakastepinaattia

kirsikkatomaatteja

1 limetin mehu

suolaa

(tuoretta korianteria)

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet, ja hienonna sekin. Kuumenna öljy pannulla, ja paista siinä sipulit, valkosipulit, chili ja inkivääri. Lisää curryjauhe, ja jatka paistamista minuutin-pari.

Huuhtele kikherneet huolellisesti. Lisää pannulle kookosmaito ja kikherneet. Anna kiehahtaa ja sitten poreilla pari minuuttia. Lisää joukkoon pinaatti ja puolitetut kirsikkatomaatit. Anna kiehua pari minuuttia.  Mausta limetinmehulla ja suolalla, ja tarjoa riisin tai ohran kanssa.