Halusin tehdä ylijääneestä punaviinistä jotain jälkiruokaa, ja olin jo melkein kääntymässä punaviinissä keitettyjen omenoiden kannalle, kun satuin löytämään mielenkiintoisen marjakastikkeen ohjeen Hesarin ruokasivuilta. Marjakastikkeeseen tuli alun perin vain vaniljaa ja tähtianista, mutta me lisäsimme siihen muitakin kotoa löytyneitä mausteita.

Kastiketta sai keitellä hyvän tovin, mutta lopulta se kutistui niin, että alla olevasta ohjeesta riitti jälkkärikastiketta kahdelle. Sehr Gut!

Mausteinen marjakastike

2,5-3 dl punaviiniä

0,5 dl sokeria

pieni kourallinen glögimausteita (meillä 1 kanelitanko, muutama tähtianis, neilikoita ja kardemummapalkoja)

kourallinen vadelmia tai muita marjoja

Kaada viini kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja mausteet. Sekoita. Keitä viiniä kasaan noin kolmannekseen alkuperäisestä. Siivilöi kastikkeesta mausteet pois. Lisää loppuvaiheessa mukaan tuoreet tai pakastetut marjat. Älä keitä enää. Kaada marjakastike lämpimänä jäätelön päälle. Tarjoa heti.