Teimme jokin aika sitten mielettömän hyvää salaattia, johon idean sain Tessa Kirosin (vai Kiroksen?) kirjasta Hillasoilta oliivilehtoihin. Bulguria, vuohenjuustoa, tomaattia, hieman sitruunaa ja paljon hyvää öljyä. Ja vähän muutakin..
Vuohenjuusto-bulgursalaatti
bulguria (tai kuskussuurimoita)
uunikuivattuja tomaatteja (tai itse uunissa kypsennettyjä tai aurinkokuivattuja)
kirsikkatomaatteja
kevätsipulia (tai purjoa ja ruohosipulia)
kurkkua
rucolaa
basilikaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
vuohenjuustoa (mieluiten pehmeähköä)
Keitä bulgur kypsäksi. Valuta bulgur ja mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Myös tomaattien öljyä kannattaa hyödyntää. Siirrä bulgur jäähtymään. Pilko muut ainekset vuohenjuustoa lukuun ottamatta ja sekoita bulgurin joukkoon. Lisää lopuksi vuohenjuusto isoina palasina.