Kiireiden takia blogin päivitys on jäänyt vähälle, mutta tämä ei tarkoita Lettupannun unohtamista. Viime viikonloppuna söimme omenamuffareita, jotka maustettiin kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla. Nam!

Mausteiset omenamuffinssit

12-15 kpl

3 dl vehnäjauhoja

0,6 dl kaurahiutaleita

1,8 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

1 rkl kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1/4 tl jauhettua neilikkaa

1,2 dl maustamatonta jogurttia

2 kananmunaa

3 rkl rypsiöljyä

3,5 dl raastettua omenaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele/öljyä muffinssipelti. Sekoita isommassa kipossa kuivat aineet ja pienemmässä kipossa muut (lukuun ottamatta omenaraastetta). Lisää nesteet jauhoseokseen ja sekoita sen verran, että taikina on juuri ja juuri sekaisin. Lisää omenaraaste ja sekoita varovaisesti. Jaa taikina muffinssipellin koloihin ja pane pelti uuniin. Paista muffinsseja 15-20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat saaneet vähän väriä.