Suolaiset pannarit ovat meille melko uusi aluevaltaus; olemme tainneet tehdä sellaista vain kerran aiemmin. Sienet olivat tähän pannarikokeiluun ehdoton ykkösvaihtoehto, etenkin kun pakkasesta sattui löytymään mustatorvisieniä. Kaavailin myös ripottelevani joukkoon raejuustoa, mutta unohdin sen kokkailun tuoksinassa totaalisesti. Raejuustovajetta paikkailtiin myöhemmin ripottelemalla päälle raastettua goudaa ja parmesaania.
Suolaiseen pannaritaikinaan sopii hyvin hieman terveellisemmät (tai ainakin rouheammat) jauhot. Taikinassa olikin tällä kertaa vehnäjauhojen lisäksi leseitä ja ohrajauhoja. Vinkkiä taikinaan otettiin täältä.
Sienipannari
Taikina:
8 dl maitoa
2 dl ohrajauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
reilu loraus rypsiöljyä
Lisäksi:
1 sipuli
0,5-1 l tuoreita sieniä (meillä oli ehkä nelisen desiä valmiiksi paistettuja sieniä)
juustoraastetta
Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään ja laita uuni lämpenemään. Annan taikinan turvota kunnes uuni on lämmin. Hienonna sipulit ja käsittele sienet. Kuullota sipuleita hetki öljytilkassa. Lisää sienet ja paista kypsäksi.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Lisää sipulisieniseos ja laita pannari uuniin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min. Lisää paistamisen puolivälissä juustoraaste. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa salaatin kanssa.