Jääkaapin uumenista löytyi ainekset nopeaan munakkaaseen. Munakkaat on siitä mukavia, että ne sopivat niin aamiaiseksi, kevyeksi lounaaksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin, ja ainekset löytyvät melkein aina kaapista. Tällä kertaa munakas täytettiin kesäkurpitsalla ja parsakaalilla; kasviksilla, joihin en varmaan ikinä kyllästy!

Kesäkurpitsa-parsakaalimunakas

öljyä

sipulia

kesäkurpitsaa

pakastettua parsakaalia

kananmunia

suolaa

mustapippuria

(juustoa)

Hienonna sipuli ja pilko kesäkurpitsa. Sulata parsakaalit mikrossa. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää kesäkurpitsa ja paista. Lisää loppuvaiheessa myös parsakaalit (pilko tarvittaessa pienemmiksi). Mausta suolalla ja pippurilla, ja siirrä seos lautaselle odottamaan.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, ja lisää hieman suolaa ja mustapippuria. Paista keskilämmöllä, kunnes munat ovat melkein hyytyneet. Lisää täyte (ja juustoraaste) ja paista kypsäksi. Käännä toinen puoli kanneksi ja tarjoile.