Alla oleva seitansalaatti hävisi kemuissa viimeistä palaa myöten, vaikka seitan oli tuttua vain muutamalle. Vieraille vierasta seitania kannattaa siis tarjota pastasalaatin muodossa. Ohje on saatu syksyiseltä seitankurssilta; lisäsimme siihen vain paprikaa väriä tuomaan.

Seitan-pastasalaatti

superiso salaatti!

valmista, yön yli marinoitua seitania (tehty 2,5 desistä gluteenijauhoa)

3 rkl rypsiöljyä

2 (puna)sipulia silputtuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1,5 rkl curryjauhetta

500 g täysjyväpastaa keitettynä

2 dl kaurakermaa

1 punainen paprika pieneksi pilkottuna

1 ruukku persiljaa hienonnettuna

Keitä pasta ja jäähdytä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita hetki curryjauheen kanssa. Pilko seitan sopiviksi paloiksi ja lisää pannulle. Paista, kunnes seitanpalat ovat saaneet väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Laita kylmään ja anna maustua vähintään tunti, mielellään yön yli.