Cashewpähkinöistä tehty kermainen vaahto on houkutellut jo pitkään, mutta vasta blogimatkan Swell vegan-blogin myötä saimme kokeiltua cashewkerman tekemistä. Kyllä kannatti! Vaahto oli pehmeää ja pähkinäistä, ja sitä olisi voinut syödä vaikka koko kulhollisen. Me teimme cashewkermasta jälkiruuan laittamalla mustikoita ja kermaa kerroksittain laseihin. Cashewkerma toimii varmasti myös kääretortun täytteenä, lettujen kanssa, piirakan "kastikkeena" jne. Pursottamiseen cashewkerma ei sovi, mutta se on aika pieni miinus tässä herkussa.


Kanelilla ja vaniljasokerilla maustettu cashewkerma

(jälkkäriin tms. noin neljälle)

1 pss (á 125g) cashewpähkinöitä

vettä liotukseen

1 rkl vaniljasokeria

vajaa 1/2 tl kanelia (myös kardemumma voisi olla kokeilemisen arvoinen)

(sokeria)

vettä (ehkä noin puolet pähkinöiden määrästä)

Liota cashewpähkinöitä yön yli, tai mielellään ainakin pari tuntia. Kaada liotusvesi pois, ja soseuta pähkinät sauvasekoittimella. Lisää mausteet ja reilu loraus vettä. Soseuta lisää sauvasekoittimella, kunnes seos on tasaista. Lisää vettä ja soseuta, kunnes saat kermasta sopivanpaksuista. Tarjoa esimerkiksi marjojen kanssa, tai pistä piirakan päälle tai kääretortun sisälle. Pursottamiseen kerma ei sovi.