Maku-lehden nettisivuilta löytyi makoisan kuuloinen piirakkaohje, jossa yhdistyvät syksyiset omenat ja puolukat. Omena ja puolukka voisivat jossain toisessa ruuassa olla turhan tymäkkä pari, mutta makeaan piirakkaan ne sopivat mainiosti. Kun tämän kanssa hörppii vielä teetä, unohtuu ulkona puhaltava syysmyrsky takuuvarmasti.



Puolukka-omenapiirakka
pellillinen

4 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä  
6-7 kpl kotimaisia omenoita pestyinä, siemenkodat poistettuina ja ohueksi lohkottuina
2 dl puolukoita
sokeria
kanelia 

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jogurtti ja rasva. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi muna-sokeriseokseen ja sekoita ne nopeasti keskenään. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi. Lado omenalohkot pohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukoita sekä sokeria ja kanelia. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.