Puolukka-omenapiirakka
pellillinen
4 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
6-7 kpl kotimaisia omenoita pestyinä, siemenkodat poistettuina ja ohueksi lohkottuina
2 dl puolukoita
sokeria
kanelia
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jogurtti ja rasva. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi muna-sokeriseokseen ja sekoita ne nopeasti keskenään.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi. Lado omenalohkot pohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukoita sekä sokeria ja kanelia. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.