Vaikka tsatsiki onkin älyttömän hyvänmakuista ja naurettavan helppoa tehdä, teimme itse äsken tsatsikia aivan ihka ensimmäistä kertaa! Santtu raastoi ja puristeli kurkut ja minä kokosin jogurtin sekaan tuoretta basilikaa, minttua ja muuta maustetta. Kun kaupasta oli vielä tarttunut mukaan tuoretta ruisciabattaa, oli iltapala melkoisen herkkua. Käytimme Total-jogurttia, sillä sitä ei tarvitse erikseen valutella. Monet käyttävät partaäijää, joka toimii myös mainiosti.

1782087.jpg

Tsatsiki

200 g Total-jogurttia (jos käytät tavallista maustamatonta, valuta sitä ainakin tunti-pari suodatinpaperin läpi)
puolikas kurkku raastettuna ja mehut pois puristettuna
pienenpieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
tuoretta basilikaa silputtuna
tuoretta minttua silputtuna
pieni tilkka sitruunamehua
pieni tilkka oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Raasta kurkku ja purista mehut pois. Sekoita muut aineet joukkoon, maistele ja mausta makusi mukaan. Pistä tsatsiki toviksi jääkaappiin jotta maut tasoittuvat. Herkuttele!