Puolen voikilon blogista löytyi mukavan helppo hernesosekeitto, jota kokeilimme. Simply delicious! Keittoon lorautimme reilusti sitruunaa. Ohessa tarjoiltiin sitruunalla höystettyä tuorejuustoa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Auringonkukansiemenet antoivat mukavaa purtavuutta, ja sopivat sosekeittoon kuin nenä päähän. Jos ei auringonkukansiemenistä välitä (onko niitä??), niin kannattaa kokeilla kaikenmoisia krutonkeja, pähkinöitä tai muita siemeniä.



Hernesosekeitto sitruunaisella tuorejuustolla ja paahdetuilla auringonkukansiemenillä
2-3 annosta

2 pss (yht. 400 g) pakasteherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 peruna
oliiviöljyä
4 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
reilu loraus sitruunamehuta
valko-/ mustapippuria
suolaa

maitoa
maustamatonta tuorejuustoa
sitruunamehua

auringonkukansiemeniä

Ota herneet sulamaan. Pilko sipuli, valkosipulin kynnet ja kuorittu peruna. Peruna kannattaa kuoria melko pieneksi, keittoaika vähenee. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä, älä ruskista. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää perunakuutiot, vesi ja liemikuutio. Keitä noin vartti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää herneet ja kuumenna kunnes keitto on kuumaa.:) Nosta kattila liedeltä, laita sekaan tuorejuusto nokareina, reilu loraus sitruunamehua sekä hyppysellinen valko/mustapippuria ja suolaa. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Nosta kattila hellalle jälkilämmölle. Tarjoile sitruunatuorejuuston ja auringonkukansiementen kanssa

Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla hyvin sekoittaen. Notkista tuorejuusto tilkalla maitoa. Säädä tarpeen mukaan, ja lisää pieni loraus sitruunamehua.