Kommelluksilta ei Lettupannulassa voi välttyä, etenkään, kun ohjeita luetaan vähän sinnepäin. Snyrrejen paistoon käytiin "nupit kaakkoon"-mentaliteetilla, jolloin ensimmäinen erä syrnikkejä paloi välittömästi valurautapannun pohjaan. Toista erää paistaessa levy olikin jo turhan viileä, ja hyytymistä sai odotella kuin jouluaattoa. Onneksi reitti kulki tälläkin kertaa kantapään kautta voittoon, ja lopulta nautimme mukavanmakuisia syrnikkejä omenahillon ja vaniljajätskin kera. Tärkeintä vaikuttaisi olevan sopiva lämpötila (meillä kolmonen) ja etenkin valurautapannussa riittävä rasvan määrä. Alla oleva ohje on muokattu useammasta suomalaisesta lähteestä. Venäläisen verkkolehden syrnikit näyttävät kovin erilaisilta, mutta väliäkö tuolla.;)



Kaneli-sitruuna-syrnikit

1 prk (250g) maitorahkaa
4 munaa
3/4 dl sokeria
0,5-1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
2 rkl sitruunaa
hyppysellinen suolaa
loraus rypsiöljyä
margariinia/voita paistamiseen

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi seokseksi. (Pistä ensin puoli desiä jauhoja, ja jos kääntäminen tuntuu hankalalta, lisää toinen puolikas.) Sulata pannulla margariinia ja kaada pannulle noin 0,5 dl taikinaa annosta kohden (meidän lettupannun koloihin meni vähemmän). Paista paksuhkot letut hiljalleen miedolla lämmöllä molemmin puolin (levy ehkäpä kolmosella). Tarjoa rahkalettuja hillojen, marjojen ja jäätelön kanssa. Jos jätät taikinasta sokerit, kanelit ja sitruunan pois, voit tarjota niitä suolaisten täytteiden kanssa.