tiistai, 11. joulukuu 2007
Riisipuuron uudet kuteet (Basmatiriisivanukas marjasoseella)
Basmatiriisivanukas
4 annosta
2-3 rkl voita tai margista
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl (paahdettua) rouhittua cashewpähkinää (meillä oli reilusti enemmän, lisäksi myös manteleita)
1 dl basmatiriisiä
3-4 rkl täysruokosokeria (me laitoimme puolet tavallista, puolet fariinisokeria)
n. 4 dl maitoa
1 tl vaniljajauhetta tai -sokeria
2 rkl sitruunamehua
Sulata margis kattilassa. Lisää kaneli, kardemumma ja puolet (huom!!) cashewpähkinöistä. Pyötäytä ja hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia puulastalla sekoittaen. Lisää riisi, sokeri ja suurin osa maidosta. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes riisi on melkein pehmeää. Lisää loppu maidosta tarvittaessa. Kun riisi on melkein valmista, lisää vanilja ja sitruunamehu.
Jäähdytä riisiä hetki. (Paahda tässä välissä loput pähkinät, mikäli eivät ole valmiiksi paahdettuja.) Laita kuppien pohjalle hieman pähkinöitä. Lisää puoleen väliin asti massaa, ja ripottele päälle loput pähkinät. Lisää sitten loppu vanukas päälle. Laita vanukkaat hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Irrota vanukkaat kupeista (Santtu sai pienellä veitsiliikkeellä vanukkaat irtoamaan), ja tarjoile runsaan marjasoseen kera.
Marjasose
marjoja (meillä mansikoita)
tomusokeria
(sitruunamehua)
Sulata marjat ja soseuta sauvasekottimella. Lisää maun mukaan tomusokeria ja sitruunamehua, ja surauta vielä lopuksi sauvasekottimella.