tiistai, 4. joulukuu 2007
Kiireitä ja raparperi-päärynäpaistosta
Raparperi-päärynäpaistos
1 l raparperia ja (tölkki)päärynää
sokeria
100 g leivontaan sopivaa margariinia
1/2 dl juoksevaa hunajaa (osa kannattaa korvata fariinisokerilla)
kanelia
kardemummaa
4,5 dl ruishiutaleita
Pilko raparperi kattilaan, lisää pari rkl vettä, ja keittele, kunnes raparperi on selkeästi pehmentynyt (muttei mössöä). Siirrä kattila pois levyltä ja kaada ylimääräiset nesteet pois. Pilko päärynät ja sekoita raparperin joukkoon. Lisää sokeria maun mukaan: mitä suurempi on raparperin osuus, sitä enemmän sokeria. Kaada seos uunivuokaan. Sulata margis ja lisää loput aineet (jos hunaja ei ole juoksevaa, kannattaa sitä lämmittää hetki mikrossa). Kaada seos raparperien ja päärynöiden päälle. Paista uunissa 200C kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.