Marien sivuilta löytyi tällainen mahtava ohje, joka pääsi leffaillan kunniaksi kokeiluun. Ideana oli siis tehdä Brunbergin suukkoja muistuttavia pusuja, joissa suklaan alle kätkeytyy lempeää vaahtoa. Makuina oli tällä kertaa marianne, kaakao-vanilja ja kaneli-vanilja, joista viimeisin oli aivan oma keksintö. Kaneli olikin mukavan makuista, kolmasosataikinaan sitä meni ehkäpä teelusikallisen verran. Maustaa voi tietenkin lukemattomilla tavoilla, tärkeintä lienee, että mausteet ovat jauhemaisia.

Nyt kannattaa muuten käydä äänestämässä lokakuun ruokahaasteessa, vielä pari päivää jäljellä!



Pusut
15 isoa tai paljon pieniä

3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (ei välttämätöntä)
paljon pieniä kaura- tms. keksejä tai 15 isoa Marie-keksiä
200-250g taloussuklaata (esim. tumma Block-suklaa)
n. 1-1,5 tl rypsiöljyä
mausteita maun mukaan (esim. mariannecrunch, tumma kaakaojauhe+vanilja, kaneli+vanilja, mantelijauhe...)

Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista, ja pistä keltuaiset jääkaappiin käyttöä odottamaan (Tee esim. majoneesia tai munakasta, jossa osa munista on korvattu pelkillä keltuaisilla). Kaada kulhoon valkuaiset ja puolet sokerista, ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa, että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin. Mausta vaniljasokerilla ja/tai muilla makuaineilla kääntelemällä ainekset varovasti lastalla vaahtoon. Nosta keksit leivinpaperille. Pistä vaahto muovipussiin, leikkaa kulma auki, ja pursottele kauniita kekoja. Paista kekoja uunissa 6-8 min, kunnes vaahto on hieman kiinteytynyt (mutta sisältä edelleen löysä, näistä ei siis tule kovia marenkeja!) Pilko suklaa paloiksi, sulata. Lisää öljy. Dippaile vaahtokeot suklaaseen (jos tämä on ongelmallista, lisää vielä hieman öljyä suklaaseen). Ripottele päälle haluamiasi koristeita ja siirrä pusut jääkaappiin suklaan kovettumisen ajaksi.